Sokak kedvence mindenki más néven ismeri, én csak sity-suty süteménynek hívom, mivel gyorsan készen van és nagyon finom. Szempillantás alatt elfogy, általában akkor sütöm mikor édesség vágyunk van és “gyorsan” kell . : )
Karamellás szelet vagy sity-suty süti
Tészta lap
- 35 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tejföl
- 1 tojás
- kis citromhéj
- ½ sütőpor
Krém
- 25 dkg Rama, vagy Rama vajas
- ½ liter tej
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál kakaó
- ½ adag fekete kávé (emlékszem volt aki egyszer megkérdezte, hogy az mit jelent, hogy fél adag fekete kávé szóval igen lehet fél liter is ha valakinek olyan nagy kiöntője van a kávéfőzőhöz, de ez itt 2,5 – 3 dl-t jelent. Ajánlom figyelmetekbe azt, hogy az ilyen kapszulás kávékat itt hanyagoljátok el Dolce Gusto stb.stb.)
Szóval a tészta alapanyagait összegyúrom, majd négy részre osztom kinyújtom és egy tepsi hátoldalán megsütöm őket. Gyorsan sülnek, de ugye mint minden más sütő függő, nekem 20 perc alatt 160-170°C-on azért elszokott készülni a négy lap. Ha készen vagyokk a lapokkal elkészítem a krémet, mivel ezt melegen kell a lapok közé tölteni ne készítsd el te se előbb. Ez sem nehéz feladat, takarék lángon állandó keverés mellett felfőzöm a hozzávalókat és mint mondtam melegen a lapok közé töltöm, egyforma mennyiségben.
Jó étvágyat hozzá
Babraha ❤
Szia,
Az íze a karamell krémhez hasonlít, attól, hogy nincsen meg karamellizálva a cukor és kakaó is van benne. Ha kicsit figyelmesebben olvastad el oda van írva, hogy 20 perc alatt sül meg a 4 lap, az hogy mitől gyors… ugye van olyan 4 lapos sütemény amivel több időt elbabrálsz mint ezzel. 🙂
Azt kérdezném mitől karamellás ez a szelet, ha nincs karamellizálva a cukor és kakaó is van benne? És mitől gyors, mikor 20 percig sül, mint bármilyen más kevert tészta?Sőt ha valaki nem tud egyszerre 4 lapot sütni, akkor 4X20 perc!