Kürtös kalács

Ehhez a kürtös kalácshoz nincs szükséges semmilyen extra kürtös kalács sütőre, csupán egy egyszerű sütőre az még jobb ha légkeveréses. Nagyon szeretem a kürtös kalácsot de szerintem ezzel nem vagyok egyedül bármilyen ízesítésben lehet kapni de ezt te is eltudod készíteni, nem túl időigényes és nem is eszközigényes a tévhitekkel szemben.

Jöjjön a recept:

A tészta:

Hempergetéshez, amit szeretnétek lehet akár dió, fahéj, kakaó stb.

Elkészítése:

A szokott módon felfuttatom az élesztőt és egy nem kemény de nem lágy tésztát DAGASZTOK (kézzel vagy géppel, én az utóbbit előnyben részesítem mert akkor biztos, hogy tökéletes lesz mindig a kelt tészta) a hozzávalókkal. Kétszeresére kelesztem. Kinyújtom a tésztát, majd lekenem egy tojássárgájával majd csíkokra vágom a tésztát, belehempergetem a tetszés szerinti keverékbe, én fahéjas cukorba hempergettem. A csíkokat feltekerem a fára szépen sorban amennyi ráfér. (ha nincsen fád, akkor a papírkéztörlős hengert hasznosíthatod erre a célra alufóliával bevonva, a tészta felhelyezése előtt azonban ezt kend le olajjal ugyan úgy mint a fát, könnyebben lecsúszik róla.)

Tipp: Sütéskor tedd tepsire lehetőség szerint függőlegesen

20 perc alatt 180°C-on sütöm meg (légkeverés). Ebből az adagból körülbelül 13-14 kürtös kalács lesz.

Jó étvágyat kívánok hozzá

Babraha ❤

Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »