Gondolom előttetek van az éttermes Marlenka az a kis háromszög alakú kis sütemény?! Igen-igen az! Nem szeretem.. viszont van aki él hal érte mint az én párocskám, nem olyan vészes elkészíteni mint sokan képzelik. : )
Marlenka
Tészta
Krém
Elkészítés
A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakom 1 órára, hogy sűrűsödjön. A tésztához való mézet és vajat felolvasztom, összedolgozom, és összegyúrom az összes tésztához való alapanyagot, majd a gombócot 5 egyenlő részre osztom. Kinyújtom, majd sütőpapírra rakom és a tepsi hátlapján egyesével 6-6 perc alatt előmelegített sütőben /175°C/ megsütöm. A krémhez elkészítem a pudingot a szokásos eljárás szerint 6 dl – 1 l tej felhasználásával. /Tipp: minél több a krém annál jobb/. A kihűtött sűrített tejet, a pudingot és a vajat robotgéppel összekeverem. Fogom az első megsült lapot, megkenem rárakom a következőt, és így tovább. A tetejét is megkenhetjük, de ez elmaradhat, én nem szoktam. Tetszés szerint szeletelhetjük, a következő napon.
Jó étvágyat kívánok hozzá
Babraha ❤