Babraha kézműves kuckója

Cseh krémes – lépésről – lépésre

Mit is kellene ma sütni ebben a borongós időben?! Elég sokat szemezgettem a Cseh krémes recepttel, ma ő re á esett a sor. : )

 

DSCF5910

Cseh krémes

Tészta:

  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 db egész tojás és egy másik tojássárgája
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

Krém:

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • tetszés szerint vanília aroma
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 500 ml tejszínhab

Elkészítés – a lapok

DSCF5876 DSCF5878

Az egy egész tojást és egy másik sárgáját a porcukort a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz felett egy neművé keverem, kissé langyos legyen.

 DSCF5879

Ezután hozzáöntöm a 30 dkg átszitált liszthez.

DSCF5880 DSCF5881

Összegyúrom, majd két részre osztom, kinyújtom és két lapot sütök belőle egy tepsi hát oldalán. (170-180°C légkeverés, 4-5 perc/lap)

  DSCF5891 DSCF5892

Az egyik lapot amikor kihűlt egy mély-falú tepsi aljába helyezem, a másik lapot még melegen nagyobb négyzetekre vágom.

A krém készítéséről nem csináltam fázis képeket, szinte ugyan úgy járunk el mint a pudingfőzéskor. A vanília aromát, a vaníliás cukrot- és a három tojássárgáját jól elkeverem egy edényben elkeverem a két csomag pudingport a liszttel és egy kis tejjel csomómentesre keverem. A többi tejet hozzáadom a főzőedényben lévő elkevert tojássárgájához, amikor már elég meleg a tej hozzáadom a csomómentesen elkevert pudingot és lisztet. Annyira sűrűre főzöm amennyire csak lehet, majd kihűtöm. Amikor kihűlt a 15 dkg margarint és a 15 dkg porcukort kikeverem robotgéppel, majd hozzá teszem az elkészült pudingunkat.

DSCF5900 DSCF5904

Ezután a tepsi aljába fektetett lapra kenem a pudingos krémet, majd kemény habot verek a tejszínhabból, és úgy szint rákenem a pudingos krémre.

DSCF5905

A lapot amiből korábban négyzeteket vágtam ráteszem a tejszínhab tetejére, és hűtőbe helyezem egy fél napra. Porcukorral megszórva tálalom.

Jó étvágyat kívánok hozzá

Babraha❤

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Tóth Sándorné Margit,
    Köszönöm szépen a kedves szavakat, annyival javítanám ki, hogy nem EDIT-é a blog hanem az enyém! 🙂
    További szép napot kívánok!

    Babraha

  2. Sándorné Tóth says:

    Kedves EDIT ! Nagyon ügyes köszönöm ezt a sok szép sütemény megosztásokat …Ki is próbáltam többet remek még egyszer köszönöm … Sok sikert kívánok a további munkához Üdvözlettel Tóth Sándorné Margit

  3. Kedves Edit,
    Köszönöm szépen az észrevételed kijavítottam.
    Szép estét.

  4. Zsuzsa Rauscher says:

    Edit az egyik kép alatt ott van hogy

    30 dkg liszt.

  5. Edit Szalainé Bárány says:

    A hozzávalók felsorolásakor nincs benne a liszt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!