Mit is kellene ma sütni ebben a borongós időben?! Elég sokat szemezgettem a Cseh krémes recepttel, ma ő re á esett a sor. : )
Cseh krémes
Tészta:
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg liszt
- 1 db egész tojás és egy másik tojássárgája
- 5 dkg margarin
- 1 evőkanál méz
- 1 kiskanál szódabikarbóna
Krém:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- tetszés szerint vanília aroma
- 1 evőkanál liszt
- 3 darab tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 500 ml tejszínhab
Elkészítés – a lapok
Az egy egész tojást és egy másik sárgáját a porcukort a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz felett egy neművé keverem, kissé langyos legyen.
Ezután hozzáöntöm a 30 dkg átszitált liszthez.
Összegyúrom, majd két részre osztom, kinyújtom és két lapot sütök belőle egy tepsi hát oldalán. (170-180°C légkeverés, 4-5 perc/lap)
Az egyik lapot amikor kihűlt egy mély-falú tepsi aljába helyezem, a másik lapot még melegen nagyobb négyzetekre vágom.
A krém készítéséről nem csináltam fázis képeket, szinte ugyan úgy járunk el mint a pudingfőzéskor. A vanília aromát, a vaníliás cukrot- és a három tojássárgáját jól elkeverem egy edényben elkeverem a két csomag pudingport a liszttel és egy kis tejjel csomómentesre keverem. A többi tejet hozzáadom a főzőedényben lévő elkevert tojássárgájához, amikor már elég meleg a tej hozzáadom a csomómentesen elkevert pudingot és lisztet. Annyira sűrűre főzöm amennyire csak lehet, majd kihűtöm. Amikor kihűlt a 15 dkg margarint és a 15 dkg porcukort kikeverem robotgéppel, majd hozzá teszem az elkészült pudingunkat.
Ezután a tepsi aljába fektetett lapra kenem a pudingos krémet, majd kemény habot verek a tejszínhabból, és úgy szint rákenem a pudingos krémre.
A lapot amiből korábban négyzeteket vágtam ráteszem a tejszínhab tetejére, és hűtőbe helyezem egy fél napra. Porcukorral megszórva tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá
Babraha❤
Kedves Tóth Sándorné Margit,
Köszönöm szépen a kedves szavakat, annyival javítanám ki, hogy nem EDIT-é a blog hanem az enyém! 🙂
További szép napot kívánok!
Babraha
Kedves EDIT ! Nagyon ügyes köszönöm ezt a sok szép sütemény megosztásokat …Ki is próbáltam többet remek még egyszer köszönöm … Sok sikert kívánok a további munkához Üdvözlettel Tóth Sándorné Margit
Kedves Edit,
Köszönöm szépen az észrevételed kijavítottam.
Szép estét.
Edit az egyik kép alatt ott van hogy
30 dkg liszt.
A hozzávalók felsorolásakor nincs benne a liszt.