Cseh krémes – lépésről – lépésre

Mit is kellene ma sütni ebben a borongós időben?! Elég sokat szemezgettem a Cseh krémes recepttel, ma ő re á esett a sor. : )

Cseh krémes

Tészta:

Krém:

Elkészítés – a lapok

Az egy egész tojást és egy másik sárgáját a porcukort a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz felett egy neművé keverem, kissé langyos legyen.

 

Ezután hozzáöntöm a 30 dkg átszitált liszthez.

Összegyúrom, majd két részre osztom, kinyújtom és két lapot sütök belőle egy tepsi hát oldalán. (170-180°C légkeverés, 4-5 perc/lap)

 

Az egyik lapot amikor kihűlt egy mély-falú tepsi aljába helyezem, a másik lapot még melegen nagyobb négyzetekre vágom.

A krém készítéséről nem csináltam fázis képeket, szinte ugyan úgy járunk el mint a pudingfőzéskor. A vanília aromát, a vaníliás cukrot- és a három tojássárgáját jól elkeverem egy edényben elkeverem a két csomag pudingport a liszttel és egy kis tejjel csomómentesre keverem. A többi tejet hozzáadom a főzőedényben lévő elkevert tojássárgájához, amikor már elég meleg a tej hozzáadom a csomómentesen elkevert pudingot és lisztet. Annyira sűrűre főzöm amennyire csak lehet, majd kihűtöm. Amikor kihűlt a 15 dkg margarint és a 15 dkg porcukort kikeverem robotgéppel, majd hozzá teszem az elkészült pudingunkat.

Ezután a tepsi aljába fektetett lapra kenem a pudingos krémet, majd kemény habot verek a tejszínhabból, és úgy szint rákenem a pudingos krémre.

A lapot amiből korábban négyzeteket vágtam ráteszem a tejszínhab tetejére, és hűtőbe helyezem egy fél napra. Porcukorral megszórva tálalom.

Jó étvágyat kívánok hozzá

Babraha❤

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »