Császármorzsa

Szerintem ti is emlékeztek még arra, hogy régen mekkora sláger volt sok reklám ment a TV-ben az Császármorzsa alapporral Dr. Oetker, Knorr .. : ) Most akkor itt az én változatom, ami nem alapporból készül, hanem mindössze 7 hozzávalóból, mindössze 1 óra alatt elkészíthető, de a befektetett idő megtérül amikor belekóstolsz.

Császármorzsa

Hozzávalók:

Sütéshez:

A búzadarát a liszttel elvegyítem, majd felöntöm a langyos tejjel (így hamarabb megduzzad a búzadara mint a hideg tejben!). Ekkor várok körülbelül egy 30-35 percet majd a tojásfehérjét egy kis sóval kemény habbá verem, majd egy másik edényben a tojássárgáját, a cukrot,- citromhéjat és a vanília aromát kihabosítom, majd a búzadarás keverékhez adom, jól elkeverem, majd hozzáadom a kemény habbá vert tojásfehérjéket.  Elvegyítem, olyasminek kell lennie a “tésztának” mint a palacsinta tésztának. Egy teflonos mély falú serpenyőt felforrósítok, majd beleteszem a vajat vagy a margarint, beleöntöm a “tésztát” (nem találtam rá jobb szót : D ) egy fakanál segítségével elkezdem a szélétől befele húzogatni a tésztát, ez egy kicsit időigényesebb munka. Amikor már kezd kicsit összeállni a fakanál segítségével elkezdek “morzsákat” faragni belőlük, szóval nyomogatom szét a tésztát. Valahogy így:

 

Ha ilyes szerűvé kezd már válni jó úton felé haladunk! : )

 

Szerintem akkor jó amikor vannak benne pirultabb darabok. Porcukorral megszórva és édes lekvárral tálalom!

Jó étvágyat kívánok hozzá, remélem te is boldoggá tudsz tenni valakit vele! ha elkészíted : )

Babraha ♥

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »