Lehet hétköznapi, lehet hétvégi főétel, mindenki szívesen fogyassza!
Sajttal töltött csirkecomb
Hozzávalók (4 főre):
A trappista sajtot, vagy füstölt körülbelül 15 dkg-ot felszeletek vastagabb csíkokra, majd megmosom a csirkecombokat és a bőre alá bedugdosom a felszeletelt sajtot egészen az alsó comb aljáig, ameddig csak lehet, óvatosan nehogy kiszakadjon (tovább lehet tuningolni az ízeket, aszalt barackkal, aszalt szilvával, ananásszal, barackkal, ilyenkor a sajttal vegyesen helyezzük a bőre alá). Ezután tepsibe rakom őket, megszórom sült csirke fűszerrel (extraként mehet rá, egy kis szárított rozmaring, kakukkfű) majd a combok feléig felengedem sörrel vagy vízzel. Alufóliával lefedem a tepsit, majd előmelegített sütőbe 200-210°C-on légkeverésen sütöm addig, amíg a combok szépen átszúrhatóvá vállnak! Ha már átszúrhatóak, leveszem az alufóliát, a combokra reszelem a maradék 5 dkg sajtot és visszateszem pirulni a sütőbe.
Krumplipürével és savanyúsággal tálalom.
(Krumplipüré gyors recept: a krumplikat megpucolom, megmosom – majd kockákra vágom, lábasba teszem felengedem vízzel, hogy ellepje a krumplikat, majd sót adok a vízhez, addig főzöm amíg meg nem puhul, leszűröm, hozzáadok egy kis margarint, tejet és cukrot, majd áttöröm!)
Jó étvágyat kívánok hozzá:
Babraha ♥