Babraha kézműves kuckója

Francia rakott krumpli

Ha valaki nem szereti a “tradíciós” Rakott krumplit, akkor ez tuti befutó lesz neki! (úgy mint nekem) Ez nem a szokásos száraz szinte a torkodon akad verzió, hanem jó szaftos.

DSCF5946

Francia rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 10-12 darab nagyobb krumpli
  • 1 nagy fej hagyma
  • füstölt kolbász (körülbelül 1 szál)
  • 4 darab tojás
  • 7 dl tej
  • 7 dkg liszt
  • 7 dkg margarin
  • reszelt sajt a tetejére
  • szerecsendió
  • bors

A krumplikat megpucoljuk, majd egészben megfőzzük őket a szokásos módon. Közben megfőzzük a tojásokat, forrás után 10 percre biztosan nem fog folyni a sárgánk. (Tipp: a könnyebb tojás hámozás érdekében, tegyünk vízbe egy kis sót!). Egy teflonos serpenyőbe pároljuk meg a hagymát egy kis olajon majd adjuk hozzá a kolbászt amit karikákra vágtunk, és süssük át egy kicsit. Ha megfőtt a krumplink vágjuk karikára őket majd tegyük egy jó nagy tálba, amire öntsük rá az előbb elkészített hagymás-kolbászt, majd tegyük rá a felszeletelt tojásokat is. Keverjük össze, nem baj ha összetörik a krumplink. A teflonos serpenyőbe olvasszuk fel a margarint, majd öntsük rá a lisztet keverjük el majd adjuk hozzá a tej felét, ezzel csomómentesre keverjük el főzés közben, ha ez sikerült adjuk hozzá a maradék tejet, reszeljünk bele szerecsendiót, tegyünk bele sót és borsot ízlés szerint. Ha kész öntsük rá a már összeállított krumplinkra. Keverjük el jól az egészet, majd tegyük egy jénaiba, reszeljünk sajtot a tetejére, majd tegyük sütőbe 200°C légkeverés, addig hagyjuk a sütőben míg a sajt szépen rá nem pirul!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Babraha♥

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!