Babraha kézműves kuckója

Kókuszos csiga |lépésről lépésre

Ha valami finomra vágysz, vagy ha nem is akkor is készítsd el, utána nem fogsz tudni róla lekattanni. Egyszerű és frappáns, hiába használunk élesztőt a tésztájához ez esetben nem kell sem dagasztanunk sem kelesztenünk.

DSCF6016

Kókuszos csiga

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 4 kiskanál cukor
  • ½ élesztő /vagy 1 csomag szárított élesztő/
  • pici só
  • 4 darab tojássárgája

Krém

  • 1 csomag kókuszreszelék
  • 4 darab tojásfehérje
  • 40 dkg porcukor
  • citromlé / vagy fél citrom kifacsart leve /

Először a tésztát készítem el, mint fent is írtam hiába, hogy élesztő szükséges hozzá NEM kell keleszteni.

DSCF6005 DSCF6007

Az élesztőt felfuttatom a tejben amihez hozzáadtam a cukrot is, majd tészta hozzávalóit egy tálba öntöm, kissé összedolgozom, majd lisztezett felületen összegyúrom. /A régi nagykönyvben úgy van írva, hogy a lisztet morzsoljuk el a margarinnal, én nem igazán szeretek ennyit babrálni velük, inkább csak összeöntözöm és összegyúrom, a tej melegségétől úgyis elkezd olvadni a margarin, könnyen beletudjuk dolgozni gyúrás közben./

DSCF6008 DSCF6010

4 részre osztom, majd az egyik cipócskát kinyújtom olyan vékonyra amennyire csak lehet / ugyancsak lisztezett felületen/.

——- KRÉM ELKÉSZÍTÉSE ——-

DSCF6009

A tojásfehérjéhez adom a porcukrot majd gőz felett elkezdem keménnyé verni robotgép segítségével, ha már elég kemény hozzáadom a citromlevet, majd a kókuszreszeléket. / először kevés citromlevet adok hozzá, majd kóstolás után eldöntöm kell-e vagy sem, a lényeg az, hogy lehessen érezni egy kicsit benne/- Ezzel készen is vagyunk akkor térjünk vissza az összeállításhoz. –

DSCF6011 DSCF6012

Megkenem a kinyújtott tésztát, majd feltekerem a végeit kissé megnyomkodom.

DSCF6013 DSCF6015

Nem túl vastag szeleteket vágok belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket, a tetejüket kissé lenyomkodom, hogy kör alakot vegyenek fel. Ezután 180°C sütőben légkeverésen addig sütöm míg a krém egy kicsit rózsaszínes nem lesz, és az alja nem pirosodik meg.

Jó étvágyat kívánok hozzá, remélem örömötöket lelitek majd benne.

Babraha ♥

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!