Ha valami finomra vágysz, vagy ha nem is akkor is készítsd el, utána nem fogsz tudni róla lekattanni. Egyszerű és frappáns, hiába használunk élesztőt a tésztájához ez esetben nem kell sem dagasztanunk sem kelesztenünk.
Kókuszos csiga
Tészta
- 50 dkg liszt
- 1 dl tej
- 25 dkg margarin
- 4 kiskanál cukor
- ½ élesztő /vagy 1 csomag szárított élesztő/
- pici só
- 4 darab tojássárgája
Krém
- 1 csomag kókuszreszelék
- 4 darab tojásfehérje
- 40 dkg porcukor
- citromlé / vagy fél citrom kifacsart leve /
Először a tésztát készítem el, mint fent is írtam hiába, hogy élesztő szükséges hozzá NEM kell keleszteni.
Az élesztőt felfuttatom a tejben amihez hozzáadtam a cukrot is, majd tészta hozzávalóit egy tálba öntöm, kissé összedolgozom, majd lisztezett felületen összegyúrom. /A régi nagykönyvben úgy van írva, hogy a lisztet morzsoljuk el a margarinnal, én nem igazán szeretek ennyit babrálni velük, inkább csak összeöntözöm és összegyúrom, a tej melegségétől úgyis elkezd olvadni a margarin, könnyen beletudjuk dolgozni gyúrás közben./
4 részre osztom, majd az egyik cipócskát kinyújtom olyan vékonyra amennyire csak lehet / ugyancsak lisztezett felületen/.
——- KRÉM ELKÉSZÍTÉSE ——-
A tojásfehérjéhez adom a porcukrot majd gőz felett elkezdem keménnyé verni robotgép segítségével, ha már elég kemény hozzáadom a citromlevet, majd a kókuszreszeléket. / először kevés citromlevet adok hozzá, majd kóstolás után eldöntöm kell-e vagy sem, a lényeg az, hogy lehessen érezni egy kicsit benne/- Ezzel készen is vagyunk akkor térjünk vissza az összeállításhoz. –
Megkenem a kinyújtott tésztát, majd feltekerem a végeit kissé megnyomkodom.
Nem túl vastag szeleteket vágok belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket, a tetejüket kissé lenyomkodom, hogy kör alakot vegyenek fel. Ezután 180°C sütőben légkeverésen addig sütöm míg a krém egy kicsit rózsaszínes nem lesz, és az alja nem pirosodik meg.
Jó étvágyat kívánok hozzá, remélem örömötöket lelitek majd benne.
Babraha ♥
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: