Sziasztok, ma elhoztam nektek a házi kenyerünk receptjét, ami gyorsan elkészül és nagyon finom.
Házi kenyér
Hozzávalók
- 1 kg liszt
- 5 teáskanál cukor
- 4 teáskanál só
- 1 egész élesztő
- 550 ml víz
- 2 evőkanál olaj
Az elkészítése sem nehéz, az élesztőt felfuttatom a vízben amihez előzőleg hozzátettem a cukrot. A lisztet egy tálba teszem, majd beleteszem a sót és az olajat, a felfuttatott élesztőt is hozzáöntöm, majd bedagasztom. Nagyjából kétszeresére kelesztem, majd két darab kivajazott Püspökkenyér formába teszem a megkelt tésztát. Sütőben 50°C-on kelesztem 30 percet újra, majd 170-180°C-on sütöm tovább 60 percig. Ha megsült egy kis sós vízzel lekenem a kenyereket, kiveszem a formákból és rácsra teszem őket hűlni.
Jó étvágyat kívánok hozzá
Babraha
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: