Babraha kézműves kuckója

Házi kenyér

Sziasztok, ma elhoztam nektek a házi kenyerünk receptjét, ami gyorsan elkészül és nagyon finom.

10259734_271837366333340_336356923873382942_n

Házi kenyér

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 5 teáskanál cukor
  • 4 teáskanál só
  • 1 egész élesztő
  • 550 ml víz
  • 2 evőkanál olaj

Az elkészítése sem nehéz, az élesztőt felfuttatom a vízben amihez előzőleg hozzátettem a cukrot. A lisztet egy tálba teszem, majd beleteszem a sót és az olajat, a felfuttatott élesztőt is hozzáöntöm, majd bedagasztom. Nagyjából kétszeresére kelesztem, majd két darab kivajazott Püspökkenyér formába teszem a megkelt tésztát. Sütőben 50°C-on kelesztem 30 percet újra, majd 170-180°C-on sütöm tovább 60 percig. Ha megsült egy kis sós vízzel lekenem a kenyereket, kiveszem a formákból és rácsra teszem őket hűlni.

Jó étvágyat kívánok hozzá

Babraha

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!