Babraha kézműves kuckója

Linzer koszorúcskák | Lépésről – lépésre

Sziasztok,

A hétre beígért Zserbó recept csúszik jövőhétre, de helyette itt a Linzerkoszorú. Szerintem mindenkinek megvan a kép a fejében az íze pedig a szájában. Nekem tipikusan gyerekkori sütemény, dédnagymamám gyakran készítette, mostanában pedig nagymamám.. persze teljesen más elven szerintem mint én, ha egyszer sikerül megfejtenem a nagyi titkát akkor megosztom veletek (lehet már a közeljövőben!!??)

DSCF6039

Linzer koszorúcskák

Hozzávalók:

(előre leszögezem én hármas adagot csináltam most, ha netán feltűnne, hogy sokkal nagyobb tésztám lett mint a tiétek)

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 10 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • sűrű lekvár

DSCF6028

A hozzávalókat egy tálba teszem és összegyúrom  (kivéve a lekvárt) (a zsír típusától függően vesz még fel lisztet mellette). Ha ezzel készen vagyok lisztezett felületen még egyszer átgyúrom, majd fél cm vastagra kinyújtom. Ez azért fontos, mivel nem tartalmas sütőport nem nő meg olyan marad amilyen vastagságúra kinyújtjuk.

DSCF6032

Ha kinyújtottam, akkor egy sima egy lyukas szaggatóval szaggatom a tésztát ki, hogy mindnek legyen párja! : )

DSCF6031

Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, őket, majd 150-170°C előmelegített sütőben légkeveréssel sütöm addig még kicsit elkezd barnulni.

DSCF6033

Így kell kinéznie ha megsült.

Összeragasztás:

Én egy tálcára rakom a lyukas linzerkoszorúkat, majd porcukorral megszitálom. A sima linzerkoszorúkra egy kanál sűrű lekvárt cseppentek (lehetőség szerint a közepére), majd ráhelyezem a lyukas linzert.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Babraha : )

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!