Sziasztok,
A hétre beígért Zserbó recept csúszik jövőhétre, de helyette itt a Linzerkoszorú. Szerintem mindenkinek megvan a kép a fejében az íze pedig a szájában. Nekem tipikusan gyerekkori sütemény, dédnagymamám gyakran készítette, mostanában pedig nagymamám.. persze teljesen más elven szerintem mint én, ha egyszer sikerül megfejtenem a nagyi titkát akkor megosztom veletek (lehet már a közeljövőben!!??)
Linzer koszorúcskák
Hozzávalók:
(előre leszögezem én hármas adagot csináltam most, ha netán feltűnne, hogy sokkal nagyobb tésztám lett mint a tiétek)
A hozzávalókat egy tálba teszem és összegyúrom (kivéve a lekvárt) (a zsír típusától függően vesz még fel lisztet mellette). Ha ezzel készen vagyok lisztezett felületen még egyszer átgyúrom, majd fél cm vastagra kinyújtom. Ez azért fontos, mivel nem tartalmas sütőport nem nő meg olyan marad amilyen vastagságúra kinyújtjuk.
Ha kinyújtottam, akkor egy sima egy lyukas szaggatóval szaggatom a tésztát ki, hogy mindnek legyen párja! : )
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, őket, majd 150-170°C előmelegített sütőben légkeveréssel sütöm addig még kicsit elkezd barnulni.
Így kell kinéznie ha megsült.
Összeragasztás:
Én egy tálcára rakom a lyukas linzerkoszorúkat, majd porcukorral megszitálom. A sima linzerkoszorúkra egy kanál sűrű lekvárt cseppentek (lehetőség szerint a közepére), majd ráhelyezem a lyukas linzert.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Babraha : )