Sziasztok,
Sajtos roló minden alkalomra, rengetegen szeretik de sokan nem merik bevállalni az elkészítését, mert úgy hiszik bonyolult, ebben a bejegyzésben rácáfolok erre, akár kezdők is megcsillogtathatják a tudásukat, és elvarázsolhatják szeretteiket ezzel a finomsággal.
/A roló forma beszerezhető a Goods Marketben is akár 999 Ft-os áron./
Sajtos roló
Ez a recept 48 darab Sajtos rolóhoz elegendő.
- 2 csomag leveles tészta
- 9 darab tojás
- 8 dkg liszt
- 80 dkg reszelt sajt
- 20 dkg margarin
- szükség szerint só
- 4 dl tej
A leveles tésztát kicsomagolom /500g/ majd két felé vágom, az egyiket kinyújtom, majd egy darab tojást felverek és lekenem, vastagabb csíkokra vágom /azért próbáljatok belőle kihozni 12 darabot, nem mindegyik fajta leveles tészta nyújtható nagyra felezve/.
Feltekerem a roló formára, majd 200°C sütőben légkeveréssel megsütöm amíg egy kicsit nem lesz piros. Amikor készen lett egyből lehúzom a formáról, majd egy tálcára pakolom hűlni őket. Ezt eljátszom még ezen kívül háromszor.
A krémje sem bonyolultabb. A liszthez hozzáöntöm a tejet majd elkeverem, hogy csomómentes legyen, ezután hozzáadom a nyolc tojás sárgáját. / a fehérjét tegyétek zacskóba és fagyasszátok le, sok mindenre fellehet használni/ Elkeverem, majd hozzáteszem a 60 dkg reszelt sajtot, és sűrűre főzöm. Vigyázva le ne égjen. Kihűtöm teljesen, majd 20 dkg margarinnal kikeverem robotgép segítségével. /Ha kevésbé sós sajtot használtok, és sótlannak érzitek tegyetek hozzá egy pici sót./
Habzsákba rakom a sajtkrémet, majd megtöltöm egyesével a rolókat, a két végére pedig sajtot teszek.
Ugye, alaptalan a félelem a Sajtos roló iránt? Sok sikert kívánok az elkészítéséhez.
Jó étvágyat kívánok hozzá
Babraha
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: