Sajtos roló | lépésről – lépésre

Sziasztok,

Sajtos roló minden alkalomra, rengetegen szeretik de sokan nem merik bevállalni az elkészítését, mert úgy hiszik bonyolult, ebben a bejegyzésben rácáfolok erre, akár kezdők is megcsillogtathatják a tudásukat, és elvarázsolhatják szeretteiket ezzel a finomsággal.

/A roló forma beszerezhető a Goods Marketben is akár 999 Ft-os áron./

Sajtos roló

Ez a recept 48 darab Sajtos rolóhoz elegendő.

A leveles tésztát kicsomagolom /500g/ majd két felé vágom, az egyiket kinyújtom, majd egy darab tojást felverek és lekenem, vastagabb csíkokra vágom /azért próbáljatok belőle kihozni 12 darabot, nem mindegyik fajta leveles tészta nyújtható nagyra felezve/.

Feltekerem a roló formára, majd 200°C sütőben légkeveréssel megsütöm amíg egy kicsit nem lesz piros. Amikor készen lett egyből lehúzom a formáról, majd egy tálcára pakolom hűlni őket. Ezt eljátszom még ezen kívül háromszor.

A krémje sem bonyolultabb. A liszthez hozzáöntöm a tejet majd elkeverem, hogy csomómentes legyen, ezután hozzáadom a nyolc tojás sárgáját. / a fehérjét tegyétek zacskóba és fagyasszátok le, sok mindenre fellehet használni/ Elkeverem, majd hozzáteszem a 60 dkg reszelt sajtot, és sűrűre főzöm. Vigyázva le ne égjen. Kihűtöm teljesen, majd 20 dkg margarinnal kikeverem robotgép segítségével. /Ha kevésbé sós sajtot használtok, és sótlannak érzitek tegyetek hozzá egy pici sót./

 

Habzsákba rakom a sajtkrémet, majd megtöltöm egyesével a rolókat, a két végére pedig sajtot teszek.

Ugye, alaptalan a félelem a Sajtos roló iránt? Sok sikert kívánok az elkészítéséhez.

Jó étvágyat kívánok hozzá

Babraha

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »