Sziasztok. A meggy szezon beköszöntött. Ha ebben a melegben nincs kedved a meleg befőttkészítéshez, szeretnél gyorsan megszabadulni a munkától és kevés energia feszítéssel szeretnéd elkészíteni a meggybefőttet akkor ez neked való lesz.
Ropogós magozott meggybefőtt
Amikor leszedésre került a meggy, első körben megszabadulok az esetleges levelektől és szártól, majd átmosom a meggyeket minimum kétszer. Ezután kimagozom, ezt jobban szeretem kézzel mint a meggy magozóval, mert gyorsabb csak rá kell jönni arra, hogyan kell. A legjobb ha a közepét nyomod meg, így egyből kijön a mag. Ha a magozással végeztem, beleöntöm egy nagyobb fazékba, majd hozzáadom a cukrot, egy vödör meggyhez 2kg cukrot adok és 1 kávéskanál szalicilt. Elkeverem az egészet és állni hagyom 2-3 napig, néha rákevergetek. A meggy rengeteg levet fog engedni, és roppanóssá válik a 3. napra. Ezután csak az üvegeket mossuk el, majd töltsük bele az elkészült meggyeket, színig öntsük fel azzal a lével amit engedett a meggy magából.
Remélem nektek is tetszeni fog ez a megoldás.
Babraha
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: