Babraha kézműves kuckója

Baracklekvárral töltött fánk

Kedvencem a FÁNK, bármikor lelehet vele kenyerezni, de persze általában magamat szoktam.

fankitosz

Baracklekvárral töltött fánk

A hozzávalókat tekintve nem túl sok minden kell hozzá, és egyszerű megsütni is nem kell hozzá fánk sütő sem.

  • 75 dkg liszt
  • 4,5 dl tej
  • 1 egész élesztő / vagy 1,5 csomag szárított élesztő/
  • 8 dkg porcukor
  • 4 darab tojássárgája / a fehérjét lefagyaszthatjátok semmi baja nem esik./
  • vanília aroma vagy rum aroma ízlés szerint
  • pici só
  • 15 dkg olvasztott vaj

A lisztet és a porcukrot egy tálba szitálom, a tejet meglangyosítom felfuttatom az élesztőt, majd a lisztes porcukorhoz keverem. Ezután felolvasztom a vajat vagy margarint és elkeverem benne egy habverő segítségével a tojássárgákat. Hozzáöntöm a többi hozzávalóhoz, majd hozzáadom a csipet sót, és az aromákat. Bedagasztom, lágy selymes tésztát kell, hogy kapjunk, nagyjából a kétszeresére kelesztem, majd kiborítom lisztezett felületre és kinyújtom /Nem kell átgyúrni ez esetben./ majd egy bögre segítségével kiszaggatom, közepes hőmérsékletű olajban kisütöm, takarék lángon, lehetőség szerint arany színűre. Kiszedem majd egy papírtörlőre rakom őket, hogy a felesleges olajt leszívja róla. Ha kihűlt, megtöltöm lekvárral őket. Én díszítőcsővel töltöttem meg őket baracklekvárral tálaláskor porcukrot szitálok rá, majd várok 20 percet amíg el nem fogy.

Jó étvágyat kívánok hozzá

Babraha

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!