Sziasztok,
Neki álltam na nagy bőszen leszedni a maradék meggyet a fáról, amikor tudatosult bennem, hogy körülbelül két üveg meggyé nem fogom magam megölni, így leszedtem egy tálkára valót, megmostam kimagoztam, a felét lefagyasztottam, kiengedve tökéletes lesz egy másik adag Meggyes lepényhez. Körülbelül bő 35 perc alatt készen van, így vendégvárónak is tökéletes.
Meggyes lepény
- 2 egész tojás
- 25 dkg királycukor
- 28 dkg liszt
- 1,5-2 dl tej
- 15 dkg meggy
- 1 csomag sütőpor
Az egész tojásokat habosra keverem a kristálycukorral, majd hozzáadom a lisztet és a sütőport, majd annyi tejet adok hozzá, hogy galuska szerű tésztát kapjak ez körülbelül mint írtam 1,5 dl tej, de lehet több is kellhet, ezt majd ti is látjátok. Egy magas falú tepsit kikenek margarinnal és kilisztezem, majd beleöntöm a tésztát, bár látszólag nem tűnik majd valami magas tésztának, higgyétek el nagyon sokat fog nőni. A tésztába rakosgatom a meggy szemeket, majd előmelegített sütőben, légkeverésen 170°C-on 20 perc alatt megsütöm /tűpróba/. Ha kihűlt a tepsiben felszeletem, majd tányérra rakosgatom a szeleteket végül porcukorral megszórom.
Jó étvágyat kívánok hozzá
Babraha
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: