Babraha kézműves kuckója

Hószelet | lépésről – lépésre

Sziasztok,

Egy nagyon finom kis szalagóriás finomságot hoztam nektek.

DSCF6207

Hószelet

A szalagóriás tészta hozzávalói

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 1 csomag szalalkáli
  • 4,5 evőkanál kristálycukor
  • 2 egész tojás
  • 2 dl langyos tej

Krém

  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál porcukor
  • vanília esszencia/vanília aroma
  • 5 evőkanál gríz
  • 25 dkg margarin vagy vaj
  • 20 dkg porcukor

DSCF6185 DSCF6186

A tészta hozzávalóit egy tálba teszem a fellangyosított tejbe pedig beleteszem a szalalkálit, majd hozzáöntöm a tálba lévő hozzávalókhoz. Lágy rugalmas tésztát gyúrok belőle.

 DSCF6187 DSCF6188

Lisztezett felületen még egyszer átgyúrom majd 4 felé osztom, majd egyesével kinyújtom őket szép vékonyra.DSCF6190 DSCF6189

A kinyújtott lapot ráhelyezem egy tepsi hátoldalára, és világosra sütöm. 170°C légkeverésen körülbelül 5-7 percig /sütő függő a képen láthatod, hogy milyenre sütöttem, nem kell aggódni ha nagyon vékonyra nyújtottad szinte átlátszóra, mert megvastagszik sütés közben. TANÁCS – ha kinyitod a sütőajtót ne nézz be egyből, mert megcsap a szalagóriás illat./

DSCF6191

A 4 dl tejből, 2 evőkanál porcukorból illetve az 5 evőkanál grízből a szokásos módon sűrű grízt főzök, majd hagyom kihűlni alaposan.

DSCF6192 DSCF6193

A 25 dkg vajat – vagy margarint /szeretem használni a Rama vajas-t, mert tényleg jó ízt ad a vajas süteményeknek/ és a 20 dkg porcukrot, valamint a vanília eszenciát vagy aromát adom hozzá, körülbelül 2 teáskanálnyit. Ha jól kikevertem habosra, akkor hozzáadom a kihűlt grízt és ezzel is jól összedolgozom.

DSCF6195

Ezután csak annyi dolgom van, hogy megtöltöm a krémmel a lapokat. Egy éjszakát pihentetem, majd másnap leszélezem, felvagdosom és porcukorral megszórom a tetejét így kínálom.

Jó étvágyat kívánok hozzá

Babraha

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!