Hószelet | lépésről – lépésre

Sziasztok,

Egy nagyon finom kis szalagóriás finomságot hoztam nektek.

Hószelet

A szalagóriás tészta hozzávalói

Krém

A tészta hozzávalóit egy tálba teszem a fellangyosított tejbe pedig beleteszem a szalalkálit, majd hozzáöntöm a tálba lévő hozzávalókhoz. Lágy rugalmas tésztát gyúrok belőle.

 

Lisztezett felületen még egyszer átgyúrom majd 4 felé osztom, majd egyesével kinyújtom őket szép vékonyra.

A kinyújtott lapot ráhelyezem egy tepsi hátoldalára, és világosra sütöm. 170°C légkeverésen körülbelül 5-7 percig /sütő függő a képen láthatod, hogy milyenre sütöttem, nem kell aggódni ha nagyon vékonyra nyújtottad szinte átlátszóra, mert megvastagszik sütés közben. TANÁCS – ha kinyitod a sütőajtót ne nézz be egyből, mert megcsap a szalagóriás illat./

A 4 dl tejből, 2 evőkanál porcukorból illetve az 5 evőkanál grízből a szokásos módon sűrű grízt főzök, majd hagyom kihűlni alaposan.

A 25 dkg vajat – vagy margarint /szeretem használni a Rama vajas-t, mert tényleg jó ízt ad a vajas süteményeknek/ és a 20 dkg porcukrot, valamint a vanília eszenciát vagy aromát adom hozzá, körülbelül 2 teáskanálnyit. Ha jól kikevertem habosra, akkor hozzáadom a kihűlt grízt és ezzel is jól összedolgozom.

Ezután csak annyi dolgom van, hogy megtöltöm a krémmel a lapokat. Egy éjszakát pihentetem, majd másnap leszélezem, felvagdosom és porcukorral megszórom a tetejét így kínálom.

Jó étvágyat kívánok hozzá

Babraha

Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »