Nem rég hallottam ezt a receptet csak sárgabarackkal gondoltam kipróbálom, csak változtatok rajta.
Fahéjas szilvás
Nagyon egyszerű az egész:
Körülbelül 30 darab szilvát kimagozok és megszórom kristálycukorral, vaníliás cukorral állni hagyom. Közben bedagasztom a tésztát egy egyszerű kelt tészta féle. 50 dkg lisztet beleszórok egy tálba, 3 dl tejben felfuttatok egy fél élesztőt, 2 evőkanál cukor kíséretében. A liszthez öntöm, majd egy késhegyni sót teszek hozzá, egy egész tojást, két evőkanál olajat, fahéjat, vanília eszenciát /vagy aroma/, fél citrom reszelt héját. Bedagasztom majd kétszeresére kelesztem.
Kétfelé veszem a megkelt tésztát, kivajazott tepsibe nyújtom az egyiket, megszórom kevés zsemle morzsával, majd ráhelyezem a szilvákat sorban, úgy hogy a magházas része legyen a tésztán. ezután szórok rá, vaníliás cukrot, illetve egy kis fahéjat. Újra megszórom zsemle morzsával, majd ráhelyezem a másik kinyújtott tésztát.
Két helyen megszúrom, hogy a gőz távozni tudjon, majd lekenem tojással a tetejét, kristálycukorral szórom meg a tetejét, előmelegített sütőben 200°C-on légkeveréssel addig sütöm amíg arany színű nem lesz!
Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂
Babraha
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: