Babraha kézműves kuckója

Almás pite

Sziasztok!

Most az alma kedvelőinek hoztam egy nagyon nagyon finom almás pite receptet! Érdemes kipróbálni, ha szeretnétek egy viszonylag gyors almásat enni.

1409333975237Almás pite

 

Hozzávalók:

A kelt tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír vagy margarin
  • 2 dl langyos tej
  • ½ élesztő vagy egy csomag szárított élesztő
  • 1 darab egész tojás
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • pici só

Töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg margarin

Elkészítése:

A langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a 2 evőkanál kristálycukrot majd hagyom, hogy felfusson. Egy tálba teszem a lisztet és a zsírt vagy margarint (én zsírt használtam), valamint az egész tojást. Összekeverem, majd hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt és a csipet sót, kelt tészta állagú tésztát kell kapnom. Ezután fél óráig kelesztem. Közben elkészítem a tölteléket. Az almákat meghámozom, megmosom, majd lereszelem. Egy lábosban margarint olvasztok fel majd ráteszem a lereszelt almát, rászórom a királycukrot, vaníliás-cukrot és fahéjat. Kicsit hagyom egy kicsit összerottyanni, és kész is. A megkelt tésztát átgyúrom lisztes felületen, majd ketté választom, először az elsőt kinyújtom majd tepsibe helyezem, ráhalmozom az almás tölteléket, majd a második lapot is kinyújtom és a tetejére helyezem a széleit összenyomom a kezemmel, a tetejét egy villa segítségével végig szurkálom. 160°C sütőben légkeverésen addig sütöm még szép piros nem lesz a teteje. Tálalás előtt mikor már kihűlt porcukrot szitálok rá.

Jó étvágyat kívánok hozzá:

Babraha

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!