Sziasztok!
Most az alma kedvelőinek hoztam egy nagyon nagyon finom almás pite receptet! Érdemes kipróbálni, ha szeretnétek egy viszonylag gyors almásat enni.
Hozzávalók:
A kelt tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír vagy margarin
- 2 dl langyos tej
- ½ élesztő vagy egy csomag szárított élesztő
- 1 darab egész tojás
- 2 evőkanál kristálycukor
- pici só
Töltelékhez:
- 1 kg alma
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a 2 evőkanál kristálycukrot majd hagyom, hogy felfusson. Egy tálba teszem a lisztet és a zsírt vagy margarint (én zsírt használtam), valamint az egész tojást. Összekeverem, majd hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt és a csipet sót, kelt tészta állagú tésztát kell kapnom. Ezután fél óráig kelesztem. Közben elkészítem a tölteléket. Az almákat meghámozom, megmosom, majd lereszelem. Egy lábosban margarint olvasztok fel majd ráteszem a lereszelt almát, rászórom a királycukrot, vaníliás-cukrot és fahéjat. Kicsit hagyom egy kicsit összerottyanni, és kész is. A megkelt tésztát átgyúrom lisztes felületen, majd ketté választom, először az elsőt kinyújtom majd tepsibe helyezem, ráhalmozom az almás tölteléket, majd a második lapot is kinyújtom és a tetejére helyezem a széleit összenyomom a kezemmel, a tetejét egy villa segítségével végig szurkálom. 160°C sütőben légkeverésen addig sütöm még szép piros nem lesz a teteje. Tálalás előtt mikor már kihűlt porcukrot szitálok rá.
Jó étvágyat kívánok hozzá:
Babraha
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: