Almás pite

Sziasztok!

Most az alma kedvelőinek hoztam egy nagyon nagyon finom almás pite receptet! Érdemes kipróbálni, ha szeretnétek egy viszonylag gyors almásat enni.

Almás pite

Hozzávalók:

A kelt tésztához:

Töltelékhez:

Elkészítése:

A langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a 2 evőkanál kristálycukrot majd hagyom, hogy felfusson. Egy tálba teszem a lisztet és a zsírt vagy margarint (én zsírt használtam), valamint az egész tojást. Összekeverem, majd hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt és a csipet sót, kelt tészta állagú tésztát kell kapnom. Ezután fél óráig kelesztem. Közben elkészítem a tölteléket. Az almákat meghámozom, megmosom, majd lereszelem. Egy lábosban margarint olvasztok fel majd ráteszem a lereszelt almát, rászórom a királycukrot, vaníliás-cukrot és fahéjat. Kicsit hagyom egy kicsit összerottyanni, és kész is. A megkelt tésztát átgyúrom lisztes felületen, majd ketté választom, először az elsőt kinyújtom majd tepsibe helyezem, ráhalmozom az almás tölteléket, majd a második lapot is kinyújtom és a tetejére helyezem a széleit összenyomom a kezemmel, a tetejét egy villa segítségével végig szurkálom. 160°C sütőben légkeverésen addig sütöm még szép piros nem lesz a teteje. Tálalás előtt mikor már kihűlt porcukrot szitálok rá.

Jó étvágyat kívánok hozzá:

Babraha

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »