Citromhabos krémes süti
Valami irtózatos módon vágytam valami finomságra ma, kitaláltam ezt! Ennél egyszerűbb és tökéletesebb édesség nem is kell soha! : ) No vágjunk is bele!
Hozzávalók:
Piskóta:
A piskótához a tojásokat először is szétválasztom, a fehérjéhez hozzáteszem a kristálycukrot majd kikeverem majdnem kemény habbá, ezután hozzáadom a tojássárgákat, majd az olajat. A liszttel elvegyített sütőport egy lapát segítségével ezután beledolgozom (FINOMAN!!) Ezt egy kivajazott – lisztezett tepsibe öntöm és sütőbe helyezem: (170°C – légkeverés – tű próba!)
Krém:
Egy edénybe belereszelem a citromhéját, majd hozzáadok 5 dl tejet és hozzáteszem a cukrokat is (két féléből csináltam)! Egy pohárba fölütöm a tojást, hozzáadom a pudingporokat, a lisztet a maradék 2 dl tejet és simára keverem. Ha a citromhéjas tejem már elég meleg hozzáadom a pudingos keverékem és pudinggá főzöm, közben egy citromlevét is belenyom ezután főzöm készre! Ha kihűlt a krém felverem a cukrászhabot először magában majd hozzáteszem a pudingot, jól összedolgozom!
A piskótát kétfelé vágom, megtöltöm a közepét krémmel, ráhelyezem a piskótát megkenem a tetejét is, majd habkártyával vagy villával csíkokat húzok bele, citromszeletekkel díszítem, majd hűtőbe rakom!
Jó étvágyat kívánok hozzá, ha elkészítetted írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! ; )