Babraha kézműves kuckója

Fahéjas csiga |lépésről – lépésre

20150531_171845-2

 

Fahéjas csiga

Sziasztok!

Eléggé régen volt már lépésről – lépésre bejegyzés a blogon ezért most hoztam egyet! : )

Kelt tészta:

  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • egy pici só
  • 1 egész élesztő
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj

A kelt tésztát a szokásos eljárás szerint bedagasztom, majd megkelesztem! Amíg kel addig elkészítem a “tölteléket”.

  • fél kg cukor
  • 1 csomag őrölt fahéj

Kenéshez: olaj

20150531_162336

A kelt tésztát lisztezett deszkára teszem.

20150531_162404

Majd négy felé osztom.

20150531_162435 

20150531_162726

20150531_162815

20150531_162917

Egyet kiválasztok, majd kinyújtom, és megkenem olajjal, illetve megszórom a fahéjas cukorral.

20150531_162954

Feltekerem. (Tipp: Feltekerés előtt érdemes a két rövidebb oldalát kicsit behajtani, hogy ne szóródjon ki a töltelék, igyekezzünk minél szorosabbra tekerni!)

20150531_163020 

20150531_163114

 

Ha feltekertem nem túl vastag szeleteket vágok, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket egyenként kicsit lelapogatva a tetejét, megkenem ismét egy kevés olajjal őket. 180°C -ra előmelegített sütőben megsütöm!

Sok sikert az elkészítéséhez! : )

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!