Fahéjas csiga |lépésről – lépésre

Fahéjas csiga

Sziasztok!

Eléggé régen volt már lépésről – lépésre bejegyzés a blogon ezért most hoztam egyet! : )

Kelt tészta:

A kelt tésztát a szokásos eljárás szerint bedagasztom, majd megkelesztem! Amíg kel addig elkészítem a “tölteléket”.

Kenéshez: olaj

A kelt tésztát lisztezett deszkára teszem.

Majd négy felé osztom.

 

Egyet kiválasztok, majd kinyújtom, és megkenem olajjal, illetve megszórom a fahéjas cukorral.

Feltekerem. (Tipp: Feltekerés előtt érdemes a két rövidebb oldalát kicsit behajtani, hogy ne szóródjon ki a töltelék, igyekezzünk minél szorosabbra tekerni!)

 

 

Ha feltekertem nem túl vastag szeleteket vágok, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket egyenként kicsit lelapogatva a tetejét, megkenem ismét egy kevés olajjal őket. 180°C -ra előmelegített sütőben megsütöm!

Sok sikert az elkészítéséhez! : )

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »