Fahéjas csiga
Sziasztok!
Eléggé régen volt már lépésről – lépésre bejegyzés a blogon ezért most hoztam egyet! : )
Kelt tészta:
A kelt tésztát a szokásos eljárás szerint bedagasztom, majd megkelesztem! Amíg kel addig elkészítem a “tölteléket”.
Kenéshez: olaj
A kelt tésztát lisztezett deszkára teszem.
Majd négy felé osztom.
Egyet kiválasztok, majd kinyújtom, és megkenem olajjal, illetve megszórom a fahéjas cukorral.
Feltekerem. (Tipp: Feltekerés előtt érdemes a két rövidebb oldalát kicsit behajtani, hogy ne szóródjon ki a töltelék, igyekezzünk minél szorosabbra tekerni!)
Ha feltekertem nem túl vastag szeleteket vágok, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket egyenként kicsit lelapogatva a tetejét, megkenem ismét egy kevés olajjal őket. 180°C -ra előmelegített sütőben megsütöm!
Sok sikert az elkészítéséhez! : )