Babraha kézműves kuckója

Marlenka

Gondolom előttetek van az éttermes Marlenka az a kis háromszög alakú kis sütemény?! Igen-igen az! Nem szeretem.. viszont van aki él hal érte mint az én párocskám, nem olyan vészes elkészíteni mint sokan képzelik. : )

1381248_162843887255663_1438672601_n

Marlenka

Tészta

  • 700 g liszt
  • 300 g cukor
  • 125 g vaj vagy margarin
  • 3 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 2 darab tojás
  • 1 kiskanál ecet

Krém

  • 1 konzerv sűrített tej, körülbelül 400 g
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 dl – 1 l tej – a pudingportól függően
  • 250 g vaj /nem margarin/

Elkészítés

A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakom 1 órára, hogy sűrűsödjön. A tésztához való mézet és vajat felolvasztom, összedolgozom, és összegyúrom az összes tésztához való alapanyagot, majd a gombócot 5 egyenlő részre osztom. Kinyújtom, majd sütőpapírra rakom és a tepsi hátlapján egyesével 6-6 perc alatt előmelegített sütőben /175°C/ megsütöm. A krémhez elkészítem a pudingot a szokásos eljárás szerint 6 dl – 1 l tej felhasználásával. /Tipp: minél több a krém annál jobb/. A kihűtött sűrített tejet, a pudingot és a vajat robotgéppel összekeverem. Fogom az első megsült lapot, megkenem rárakom a következőt, és így tovább. A tetejét is megkenhetjük, de ez elmaradhat, én nem szoktam. Tetszés szerint szeletelhetjük, a következő napon.

Jó étvágyat kívánok hozzá

Babraha ❤

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!