Gondolom előttetek van az éttermes Marlenka az a kis háromszög alakú kis sütemény?! Igen-igen az! Nem szeretem.. viszont van aki él hal érte mint az én párocskám, nem olyan vészes elkészíteni mint sokan képzelik. : )
Marlenka
Tészta
- 700 g liszt
- 300 g cukor
- 125 g vaj vagy margarin
- 3 evőkanál kakaó
- 3 evőkanál méz
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 2 darab tojás
- 1 kiskanál ecet
Krém
- 1 konzerv sűrített tej, körülbelül 400 g
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 dl – 1 l tej – a pudingportól függően
- 250 g vaj /nem margarin/
Elkészítés
A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakom 1 órára, hogy sűrűsödjön. A tésztához való mézet és vajat felolvasztom, összedolgozom, és összegyúrom az összes tésztához való alapanyagot, majd a gombócot 5 egyenlő részre osztom. Kinyújtom, majd sütőpapírra rakom és a tepsi hátlapján egyesével 6-6 perc alatt előmelegített sütőben /175°C/ megsütöm. A krémhez elkészítem a pudingot a szokásos eljárás szerint 6 dl – 1 l tej felhasználásával. /Tipp: minél több a krém annál jobb/. A kihűtött sűrített tejet, a pudingot és a vajat robotgéppel összekeverem. Fogom az első megsült lapot, megkenem rárakom a következőt, és így tovább. A tetejét is megkenhetjük, de ez elmaradhat, én nem szoktam. Tetszés szerint szeletelhetjük, a következő napon.
Jó étvágyat kívánok hozzá
Babraha ❤
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: