Pohár = 2dl
Tészta:
- 2 tojás
- 1 pohár kristálycukor
- 1 pohár olaj
- 3 pohár liszt
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 3 dl tej
- pici reszelt citromhéj
Krém:
- 15 dkg kristálycukor
- 20 dkg margarin
- 4 evőkanál kakaó
- 6 evőkanál tej
- pici rum, vagy rum aroma.
Fakanalas sütemény
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral kikeverjük, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Kivajazott kilisztezett tepsiben megsütjük tűpróbáig.
Közben megcsinálom a krémet ami tulajdonképpen csokimáz csak kicsit hígabb. Gőz felett megolvasztjuk a hozzávalókat, majd mikor megsült a piskótánk még forrón egy fakanál nyél segítségével lyukakat készítünk és belecsorgatjuk a csokoládés “mázt” annál jobb minnél jobban át van itatva. tetejére kókuszreszeléket szórunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá
Babraha❤
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: