Babraha kézműves kuckója

Baracklekvárral töltött fánk

Kedvencem a FÁNK, bármikor lelehet vele kenyerezni, de persze általában magamat szoktam. Baracklekvárral töltött fánk A hozzávalókat tekintve nem túl sok minden kell hozzá, és egyszerű megsütni is nem kell hozzá fánk sütő sem. 75 dkg liszt 4,5 dl tej 1 egész élesztő / vagy 1,5 csomag szárított élesztő/ 8 dkg porcukor 4 darab tojássárgája… Tovább »

Ropogós meggybefőtt

Sziasztok. A meggy szezon beköszöntött. Ha ebben a melegben nincs kedved a meleg befőttkészítéshez, szeretnél gyorsan megszabadulni a munkától és kevés energia feszítéssel szeretnéd elkészíteni a meggybefőttet akkor ez neked való lesz. Ropogós magozott meggybefőtt Amikor leszedésre került a meggy, első körben megszabadulok az esetleges levelektől és szártól, majd átmosom a meggyeket minimum kétszer. Ezután kimagozom,… Tovább »

Linzer koszorúcskák II. |Lépésről – lépésre

Sziasztok, megérkeztem a beígért nagymama receptjével! : ) Érdemes lesz ezt a változatot is kipróbálni, talán még jobban is fog ízleni mint az előző. Linzer koszorúcskák II. – nagymama receptje Tészta: 50 dkg liszt 20 dkg zsír 20 dkg cukor 1 csomag sütőpor 1 kis vanília aroma / eszencia 1 citrom leve 2 egész tojás… Tovább »

Linzer koszorúcskák | Lépésről – lépésre

Sziasztok, A hétre beígért Zserbó recept csúszik jövőhétre, de helyette itt a Linzerkoszorú. Szerintem mindenkinek megvan a kép a fejében az íze pedig a szájában. Nekem tipikusan gyerekkori sütemény, dédnagymamám gyakran készítette, mostanában pedig nagymamám.. persze teljesen más elven szerintem mint én, ha egyszer sikerül megfejtenem a nagyi titkát akkor megosztom veletek (lehet már a… Tovább »

Házi kenyér

Sziasztok, ma elhoztam nektek a házi kenyerünk receptjét, ami gyorsan elkészül és nagyon finom. Házi kenyér Hozzávalók 1 kg liszt 5 teáskanál cukor 4 teáskanál só 1 egész élesztő 550 ml víz 2 evőkanál olaj Az elkészítése sem nehéz, az élesztőt felfuttatom a vízben amihez előzőleg hozzátettem a cukrot. A lisztet egy tálba teszem, majd… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!