Babraha kézműves kuckója

Meggyes lepény

Sziasztok, Neki álltam na nagy bőszen leszedni a maradék meggyet a fáról, amikor tudatosult bennem, hogy körülbelül két üveg meggyé nem fogom magam megölni, így leszedtem egy tálkára valót, megmostam kimagoztam, a felét lefagyasztottam, kiengedve tökéletes lesz egy másik adag Meggyes lepényhez. Körülbelül bő 35 perc alatt készen van, így vendégvárónak is tökéletes. Meggyes lepény… Tovább »

Linzer koszorúcskák II. |Lépésről – lépésre

Sziasztok, megérkeztem a beígért nagymama receptjével! : ) Érdemes lesz ezt a változatot is kipróbálni, talán még jobban is fog ízleni mint az előző. Linzer koszorúcskák II. – nagymama receptje Tészta: 50 dkg liszt 20 dkg zsír 20 dkg cukor 1 csomag sütőpor 1 kis vanília aroma / eszencia 1 citrom leve 2 egész tojás… Tovább »

Kókuszos csiga |lépésről lépésre

Ha valami finomra vágysz, vagy ha nem is akkor is készítsd el, utána nem fogsz tudni róla lekattanni. Egyszerű és frappáns, hiába használunk élesztőt a tésztájához ez esetben nem kell sem dagasztanunk sem kelesztenünk. Kókuszos csiga Tészta 50 dkg liszt 1 dl tej 25 dkg margarin 4 kiskanál cukor ½ élesztő /vagy 1 csomag szárított… Tovább »

Császármorzsa

Szerintem ti is emlékeztek még arra, hogy régen mekkora sláger volt sok reklám ment a TV-ben az Császármorzsa alapporral Dr. Oetker, Knorr .. : ) Most akkor itt az én változatom, ami nem alapporból készül, hanem mindössze 7 hozzávalóból, mindössze 1 óra alatt elkészíthető, de a befektetett idő megtérül amikor belekóstolsz.   Császármorzsa Hozzávalók: 200 gramm… Tovább »

Cseh krémes – lépésről – lépésre

Mit is kellene ma sütni ebben a borongós időben?! Elég sokat szemezgettem a Cseh krémes recepttel, ma ő re á esett a sor. : )   Cseh krémes Tészta: 10 dkg porcukor 30 dkg liszt 1 db egész tojás és egy másik tojássárgája 5 dkg margarin 1 evőkanál méz 1 kiskanál szódabikarbóna Krém: 1 liter… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!