Babraha kézműves kuckója

Málnás misu

Sziasztok, Ma hoztam nektek egy nagyon gyors és egyszerű édességet a málna szezonra. Málnás misu Hozzávalók 10 evőkanál porcukor 25 dkg málna 800 g tejföl 1 nagy csomag babapiskóta vaníliás cukor és aroma A tejfölhöz hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot valamint az aromát /elhanyagolható/ kézi habverővel jól elkeverem. Egy tál aljában 1 sorban szépen… Tovább »

Hószelet | lépésről – lépésre

Sziasztok, Egy nagyon finom kis szalagóriás finomságot hoztam nektek. Hószelet A szalagóriás tészta hozzávalói 50 dkg liszt 10 dkg zsír 1 csomag szalalkáli 4,5 evőkanál kristálycukor 2 egész tojás 2 dl langyos tej Krém 4 dl tej 2 evőkanál porcukor vanília esszencia/vanília aroma 5 evőkanál gríz 25 dkg margarin vagy vaj 20 dkg porcukor A… Tovább »

Meggyes lepény

Sziasztok, Neki álltam na nagy bőszen leszedni a maradék meggyet a fáról, amikor tudatosult bennem, hogy körülbelül két üveg meggyé nem fogom magam megölni, így leszedtem egy tálkára valót, megmostam kimagoztam, a felét lefagyasztottam, kiengedve tökéletes lesz egy másik adag Meggyes lepényhez. Körülbelül bő 35 perc alatt készen van, így vendégvárónak is tökéletes. Meggyes lepény… Tovább »

Baracklekvárral töltött fánk

Kedvencem a FÁNK, bármikor lelehet vele kenyerezni, de persze általában magamat szoktam. Baracklekvárral töltött fánk A hozzávalókat tekintve nem túl sok minden kell hozzá, és egyszerű megsütni is nem kell hozzá fánk sütő sem. 75 dkg liszt 4,5 dl tej 1 egész élesztő / vagy 1,5 csomag szárított élesztő/ 8 dkg porcukor 4 darab tojássárgája… Tovább »

Ropogós meggybefőtt

Sziasztok. A meggy szezon beköszöntött. Ha ebben a melegben nincs kedved a meleg befőttkészítéshez, szeretnél gyorsan megszabadulni a munkától és kevés energia feszítéssel szeretnéd elkészíteni a meggybefőttet akkor ez neked való lesz. Ropogós magozott meggybefőtt Amikor leszedésre került a meggy, első körben megszabadulok az esetleges levelektől és szártól, majd átmosom a meggyeket minimum kétszer. Ezután kimagozom,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!