Babraha kézműves kuckója

Fahéjas csiga |lépésről – lépésre

  Fahéjas csiga Sziasztok! Eléggé régen volt már lépésről – lépésre bejegyzés a blogon ezért most hoztam egyet! : ) Kelt tészta: 1 kg liszt 5 dl tej 3 evőkanál cukor egy pici só 1 egész élesztő 1 tojás 2 evőkanál olaj A kelt tésztát a szokásos eljárás szerint bedagasztom, majd megkelesztem! Amíg kel addig… Tovább »

Pizzás csiga | Lépésről – lépésre

Sziasztok, hogyan telt a napotok? Itt rettentően meleg volt, de neki álltam sütni egy Pizzás csigát, most ezzel jelentkezem nektek lépésről lépésre! Pizzás csiga   Hozzávalók: Tészta: 1 kg liszt 5 dl tej 1 evőkanál cukor 2 evőkanál só 1 egész élesztő /vagy 2 darab szárított élesztő – én most ezt használtam/ 0,5 dl olaj… Tovább »

Kürtös kalács

Ehhez a kürtös kalácshoz nincs szükséges semmilyen extra kürtös kalács sütőre, csupán egy egyszerű sütőre az még jobb ha légkeveréses. Nagyon szeretem a kürtös kalácsot de szerintem ezzel nem vagyok egyedül bármilyen ízesítésben lehet kapni de ezt te is eltudod készíteni, nem túl időigényes és nem is eszközigényes a tévhitekkel szemben. Jöjjön a recept: A… Tovább »

Fonott kalács lépésről lépésre

Ki nem szerette gyerekként a fonott kalácsot? Aki esetleg tényleg nem szerette/i, nem is tudom… szóval egy nagyon jó dolgot hagyott ki az életéből (amit sosem késő pótolni!!) Több féle verzióját ismerjük, natur-vaníliás, kakaós, vaníliás-kakaós. Ez egy alap recept, amit most megosztok veletek, de ugye egy kis kakaót belekeverni nem nagy ördöngösség. Kezdeti nekifutásnak szerintem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!