Babraha kézműves kuckója

Fahéjas szilvás

Nem rég hallottam ezt a receptet csak sárgabarackkal gondoltam kipróbálom, csak változtatok rajta.   Fahéjas szilvás Nagyon egyszerű az egész: Körülbelül 30 darab szilvát kimagozok és megszórom kristálycukorral, vaníliás cukorral állni hagyom. Közben bedagasztom a tésztát egy egyszerű kelt tészta féle. 50 dkg lisztet beleszórok egy tálba, 3 dl tejben felfuttatok egy fél élesztőt, 2… Tovább »

Pillecukor-fondant | lépésről – lépésre

Sziasztok! Az utóbbi időben nem volt túl sok bejegyzésem, aminek azaz oka, hogy dolgom volt az elmúlt időben! Kíváncsiak voltatok arra, hogy mivel vonom be a tortákat, illetve miből készülnek a virágok. Én jó tanuló révén az egyszerű porcukros-zselatinos fondanttal kezdtem, ami nem tetszett bevonásra, a virág készítéshez elment! Kicsit kutattam az interneten a pillecukor… Tovább »

Málnás misu

Sziasztok, Ma hoztam nektek egy nagyon gyors és egyszerű édességet a málna szezonra. Málnás misu Hozzávalók 10 evőkanál porcukor 25 dkg málna 800 g tejföl 1 nagy csomag babapiskóta vaníliás cukor és aroma A tejfölhöz hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot valamint az aromát /elhanyagolható/ kézi habverővel jól elkeverem. Egy tál aljában 1 sorban szépen… Tovább »

Hószelet | lépésről – lépésre

Sziasztok, Egy nagyon finom kis szalagóriás finomságot hoztam nektek. Hószelet A szalagóriás tészta hozzávalói 50 dkg liszt 10 dkg zsír 1 csomag szalalkáli 4,5 evőkanál kristálycukor 2 egész tojás 2 dl langyos tej Krém 4 dl tej 2 evőkanál porcukor vanília esszencia/vanília aroma 5 evőkanál gríz 25 dkg margarin vagy vaj 20 dkg porcukor A… Tovább »

Meggyes lepény

Sziasztok, Neki álltam na nagy bőszen leszedni a maradék meggyet a fáról, amikor tudatosult bennem, hogy körülbelül két üveg meggyé nem fogom magam megölni, így leszedtem egy tálkára valót, megmostam kimagoztam, a felét lefagyasztottam, kiengedve tökéletes lesz egy másik adag Meggyes lepényhez. Körülbelül bő 35 perc alatt készen van, így vendégvárónak is tökéletes. Meggyes lepény… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!