Babraha kézműves kuckója

Hószelet | lépésről – lépésre

Sziasztok, Egy nagyon finom kis szalagóriás finomságot hoztam nektek. Hószelet A szalagóriás tészta hozzávalói 50 dkg liszt 10 dkg zsír 1 csomag szalalkáli 4,5 evőkanál kristálycukor 2 egész tojás 2 dl langyos tej Krém 4 dl tej 2 evőkanál porcukor vanília esszencia/vanília aroma 5 evőkanál gríz 25 dkg margarin vagy vaj 20 dkg porcukor A… Tovább »

Baracklekvárral töltött fánk

Kedvencem a FÁNK, bármikor lelehet vele kenyerezni, de persze általában magamat szoktam. Baracklekvárral töltött fánk A hozzávalókat tekintve nem túl sok minden kell hozzá, és egyszerű megsütni is nem kell hozzá fánk sütő sem. 75 dkg liszt 4,5 dl tej 1 egész élesztő / vagy 1,5 csomag szárított élesztő/ 8 dkg porcukor 4 darab tojássárgája… Tovább »

Linzer koszorúcskák II. |Lépésről – lépésre

Sziasztok, megérkeztem a beígért nagymama receptjével! : ) Érdemes lesz ezt a változatot is kipróbálni, talán még jobban is fog ízleni mint az előző. Linzer koszorúcskák II. – nagymama receptje Tészta: 50 dkg liszt 20 dkg zsír 20 dkg cukor 1 csomag sütőpor 1 kis vanília aroma / eszencia 1 citrom leve 2 egész tojás… Tovább »

Pizzás csiga | Lépésről – lépésre

Sziasztok, hogyan telt a napotok? Itt rettentően meleg volt, de neki álltam sütni egy Pizzás csigát, most ezzel jelentkezem nektek lépésről lépésre! Pizzás csiga   Hozzávalók: Tészta: 1 kg liszt 5 dl tej 1 evőkanál cukor 2 evőkanál só 1 egész élesztő /vagy 2 darab szárított élesztő – én most ezt használtam/ 0,5 dl olaj… Tovább »

Sonkával töltött kelt kalács

  Szerettem volna demonstrálni ezt a receptet, de szerintem e nélkül is menni fog! Szóval aki készített már lekváros kiflit kelt kalácsból, annak menni fog, meg annak is aki még nem csinálta. (Nem értem most ezzel mit akartam).  Tökéletesen passzol főételként is, valamilyen főzelékhez párosítva. Sonkával töltött kelt kalács Készítek egy szimpla kelt kalácsot, sós legyen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!