Babraha kézműves kuckója

Francia rakott krumpli

Ha valaki nem szereti a “tradíciós” Rakott krumplit, akkor ez tuti befutó lesz neki! (úgy mint nekem) Ez nem a szokásos száraz szinte a torkodon akad verzió, hanem jó szaftos. Francia rakott krumpli Hozzávalók: 10-12 darab nagyobb krumpli 1 nagy fej hagyma füstölt kolbász (körülbelül 1 szál) 4 darab tojás 7 dl tej 7 dkg… Tovább »

Sajttal töltött csirkecomb

  Lehet hétköznapi, lehet hétvégi főétel, mindenki szívesen fogyassza! Sajttal töltött csirkecomb Hozzávalók (4 főre): 4 darab csirkecomb (alsó és felső comb résszel) 20 dkg trappista sajt vagy füstölt sajt Sült csirke fűszer sör vagy víz A trappista sajtot, vagy füstölt körülbelül 15 dkg-ot felszeletek  vastagabb csíkokra, majd megmosom a csirkecombokat és a bőre alá… Tovább »

Császármorzsa

Szerintem ti is emlékeztek még arra, hogy régen mekkora sláger volt sok reklám ment a TV-ben az Császármorzsa alapporral Dr. Oetker, Knorr .. : ) Most akkor itt az én változatom, ami nem alapporból készül, hanem mindössze 7 hozzávalóból, mindössze 1 óra alatt elkészíthető, de a befektetett idő megtérül amikor belekóstolsz.   Császármorzsa Hozzávalók: 200 gramm… Tovább »

Cseh krémes – lépésről – lépésre

Mit is kellene ma sütni ebben a borongós időben?! Elég sokat szemezgettem a Cseh krémes recepttel, ma ő re á esett a sor. : )   Cseh krémes Tészta: 10 dkg porcukor 30 dkg liszt 1 db egész tojás és egy másik tojássárgája 5 dkg margarin 1 evőkanál méz 1 kiskanál szódabikarbóna Krém: 1 liter… Tovább »

Magyaros pogácsa

A következő receptet szeretném küldeni egy kedves ismerősömnek Moncsinak, tudom, hogy megtudna belőle enni temérdek mennyiséget, mint írta. : ) Ez talán a világ legegyszerűbb pogácsája és senki nem tud neki ellenállni. Érdemes egyből dupla adaggal kezdeni. 50 dkg liszt ½ élesztő 2,5 dl tej 1 kiskanál cukor 5 dkg vaj 2 tojássárgája 1 evőkanál… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!