Babraha kézműves kuckója

Linzer koszorúcskák II. |Lépésről – lépésre

Sziasztok, megérkeztem a beígért nagymama receptjével! : ) Érdemes lesz ezt a változatot is kipróbálni, talán még jobban is fog ízleni mint az előző. Linzer koszorúcskák II. – nagymama receptje Tészta: 50 dkg liszt 20 dkg zsír 20 dkg cukor 1 csomag sütőpor 1 kis vanília aroma / eszencia 1 citrom leve 2 egész tojás… Tovább »

Linzer koszorúcskák | Lépésről – lépésre

Sziasztok, A hétre beígért Zserbó recept csúszik jövőhétre, de helyette itt a Linzerkoszorú. Szerintem mindenkinek megvan a kép a fejében az íze pedig a szájában. Nekem tipikusan gyerekkori sütemény, dédnagymamám gyakran készítette, mostanában pedig nagymamám.. persze teljesen más elven szerintem mint én, ha egyszer sikerül megfejtenem a nagyi titkát akkor megosztom veletek (lehet már a… Tovább »

Pizzás csiga | Lépésről – lépésre

Sziasztok, hogyan telt a napotok? Itt rettentően meleg volt, de neki álltam sütni egy Pizzás csigát, most ezzel jelentkezem nektek lépésről lépésre! Pizzás csiga   Hozzávalók: Tészta: 1 kg liszt 5 dl tej 1 evőkanál cukor 2 evőkanál só 1 egész élesztő /vagy 2 darab szárított élesztő – én most ezt használtam/ 0,5 dl olaj… Tovább »

Sonkával töltött kelt kalács

  Szerettem volna demonstrálni ezt a receptet, de szerintem e nélkül is menni fog! Szóval aki készített már lekváros kiflit kelt kalácsból, annak menni fog, meg annak is aki még nem csinálta. (Nem értem most ezzel mit akartam).  Tökéletesen passzol főételként is, valamilyen főzelékhez párosítva. Sonkával töltött kelt kalács Készítek egy szimpla kelt kalácsot, sós legyen… Tovább »

Francia rakott krumpli

Ha valaki nem szereti a “tradíciós” Rakott krumplit, akkor ez tuti befutó lesz neki! (úgy mint nekem) Ez nem a szokásos száraz szinte a torkodon akad verzió, hanem jó szaftos. Francia rakott krumpli Hozzávalók: 10-12 darab nagyobb krumpli 1 nagy fej hagyma füstölt kolbász (körülbelül 1 szál) 4 darab tojás 7 dl tej 7 dkg… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!